27. Tjedan Trudnoće (Razvoj Bebe, Simptomi…)

Beba je velika kao karfiol

Sad kad se približavate zadnjoj fazi trudnoće – trećem tromjesečju – vaša beba je zbilja počela rasti i popunjavati cijelu maternicu. Trenutno teži oko 875 grama i duga je oko 37 centimetara od glave do nožnih prstiju.

Njene oči se otvaraju i zatvaraju, te spava i budi se u pravilnim intervalima i možda čak siše prste ili palac. Neki stručnjaci vjeruju da beba počinje sanjati oko 28 tjedna trudnoće. Nitko ne može znati o čemu sanjaju, no mozak je sve aktivniji iz tjedan u tjedan.

Štucavica bebe je jako česta u ovom tjednu, a i tokom cijele trudnoće. ​One traju dosta kratko i osjećaj koji izazivaju može biti čudan, ali ne i neugodan.

27. Tjedan Trudnoće

27. Tjedan Trudnoće

Promjene u vašem životu

Vaše tijelo se sada ubrzano mijenja: vaša maternica je gore blizu prsnog koša zbog čega ćete češće ostati bez zraka, a ako imate manje sreće mučit će vas i grčevi u nogama, hemoroidi ili proširene vene. Ako vam je neka utjeha, ovi simptomi će nestati nakon poroda.

Vrlo vjerojatno ćete imati još jedan pregled kod doktora otprilike u ovo vrijeme i možda će vam vaditi krv kako bi provjerili imate li anemiju. Mnoge trudne žene razviju blagi slučaj ove bolesti zbog promjena u tijelu. ​

Simptomi trudnoće u 27. tjednu

  • Grčevi u nogama, bol u leđima, konstipacija i hemeroidi (kao i u prethodnim tjednima).
  • Promjene na koži, kosi i noktima -- mogu postati deblji, rasti brže ili postat krhkiji
  • Uriniranje prilikom kihanja, jer beba stvara jako velik pritisak na mjehur.

Savjeti za 27. tjedan trudnoće

  • ​Ako vam fali vitamina C probajte jesti crvene paprike koje imaju duplo više vitamina C nego mala naranča.
  • Učinite si ovaj period što udobnijim pomoću savjeta za drugo tromjesečje trudnoće.

Send this to a friend