34. Tjedan Trudnoće (Razvoj Bebe, Simptomi…)

Beba je velika kao dinja kantalupa

Beba sad teži oko 2.2 kilograma i duga je više od 45 centimetara od glave do nožnih prstiju. Pomalo se popunjava i okruglija je, jer dobiva naslage sala kako bi joj se regulirala temperatura tijela.

Ako još niste počeli pričati vašoj bebi, sad je dobro vrijeme za početi – u 35-tom tjednu njen sluh je u potpunosti razvijen.

34. Tjedan Trudnoće

34. Tjedan Trudnoće

Ako ste nervozni zbog brige da će te imati raniji porod, biti će vam drago znati da više od ​99 posto beba rođenih u 35-tom tjednu može preživjeti izvan maternice – i većina neće imati nikakvih većih komplikacija. Iako je bebin centralni živčani sustav još uvijek u fazi sazrijevanja, njena pluća su do sad skoro u potpunosti razvijena.

Promjene u vašem životu

Možda ste primijetili škaljajući osjećaj ili utrnutost u pelvisu – to je samo rezultat pritiska bebe na živce. Kako ovo vjerojatno neće proći prije nego se beba rodi, probajte se opustiti na razne načine i u različitim pozicijama, kao i masažom. Ako ste išli na trudničke tečajeve vjerojatno ste naučili kako ublažiti ovu nelagodu.

Savjeti za 34. tjedan trudnoće

  • Da li vaš partner zna što treba ponesti u bolnicu? Napravite popis kako biste bili sigurni da je sve spremno, a i da smanjite nervozu.
  • Učinite si ovaj period što udobnijim pomoću savjeta za treće tromjesečje trudnoće.

Send this to a friend