35. Tjedan Trudnoće (Razvoj Bebe, Simptomi…)

Beba je velika kao dinja

Beba je trenutno teška oko 2.4 kilograma i duga otprilike 45 centimetara od glave do prstiju. Njeni laktovi, noge ili glava se mogu izbijati na vašem trbuhu dok se ona rasteže ili migolji. Uskoro, kako se zidovi vaše maternice i vaš abdomen stanjuju i puštaju više svijetlosti unutra, vaša beba će razviti dnevne cikluse aktivnosti.

35. Tjedan Trudnoće

35. Tjedan Trudnoće

Ovaj tjedan beba ima nokte na prstima i potpuno razvijeni par bubrega. Njena jetra je također razvijena i obrađuje neke otpadne proizvode.

Promjene u vašem životu

S obzirom da je beba jako narasla, sad je puno manje amnionske tekućine u vašoj maternici,​ koja se povećala tisuću puta od njene početne veličine. Vjerojatno ste dobili negdje između 11 i 13.6 kilograma i dobitak težine je na vrhuncu. Čak je i vaš pupak narastao i izbačen je za vani.

Možda ćete se osjećati zadihano i bez zraka sad kad je ​vrh maternice odmah ispod vaših rebara. Probajte se spustiti na sve četiri i udisati duboko. Iako zbog pritiska na mjehur morate jako često mokriti, nemojte piti manje vode – vaša beba treba tekućine. No, svakako možete smanjiti unos čajeva i kave, koji će vas tjerati na mokrenje još i više.

Savjeti za 35. tjedan trudnoće

  • ​Kupite si nekoliko grudnjaka za dojenje, ukoliko već niste.
  • Planirajte unaprijed i kupite zalihu pelena i drugih proizvoda za bebe koji će vam trebati.
  • Učinite si ovaj period što udobnijim pomoću savjeta za treće tromjesečje trudnoće.

Send this to a friend