36. Tjedan Trudnoće (Razvoj Bebe, Simptomi…)

Beba je velika kao glavica zelene salate

Beba još uvijek dobiva na težini – oko 28 grama na dan. Trenutno teži oko 2.7 kilograma i duga je oko 45 centimetara od glave do nožnih prstiju.

36. Tjedan Trudnoće

36. Tjedan Trudnoće

​Do kraja ovog tjedna, dostigli ste puni termin trudnoće (između 37 i 42 tjedan je puni termin) i možete roditi u bilo kojem trenutku. Na vašem tjednom posjetu doktoru provjerava se u kojoj poziciji je beba, te da li su vam se vrata maternice počela širiti.

Promjene u vašem životu

Pomalo ćete osjećati ojačani pritisak u donjem dijelu trbuha i primijetiti da se beba postepeno spušta. Vaša pluća i stomak će napokon dobiti priliku da se malo rastegnu, tako da će te malo lakše jesti i disati.

No, hodanje vam može biti sve neudobnije – neke žene kažu da imaju osjećaj kao da će beba ispasti vani (ne brinite, to se ne može desiti). Također ćete imati osjećaj kao da stalno morate mokriti. Vježbe za mišiće zdjelice mogu pomoći.

Savjeti za 36. tjedan trudnoće

  • ​Naučite razlikovati znakove pravog poroda od lažnih trudova.
  • Pobrinite se da vam auto uvijek ima dovoljno goriva za odlazak u bolnicu. Vaš partner bi trebao znati najbolji put do bolnice, te gdje parkirati. Dobro je imati nekoga u pripremi da vas vozi ukoliko vaš partner možda neće biti dostupan.
  • Učinite si ovaj period što udobnijim pomoću savjeta za treće tromjesečje trudnoće.

Send this to a friend