38. Tjedan Trudnoće (Razvoj Bebe, Simptomi…)

Beba je velika kao manja bundeva

Ako niste htjeli saznati spol vašeg djeteta, možda već i sami možete s relativnom sigurnošću znati je li dječak ili djevojčica. Jedan znak može biti veličina vaše bebe – dječaci su obično malo teži od djevojčica.

Bebe u 39-tom tjednu ​teže oko 3 do 3.2 kilograma i nastavljaju stvarati salo koje će pomagati u reguliranju njihove temperature nakon rođenja. Sustav organa bebe je potpuno razvijen, ali pluća će biti zadnja koja će sazrijeti. Čak i nakon što se beba rodi, može potrajati nekoliko sati prije nego uspostavi normalan ritam disanja.

38. Tjedan Trudnoće

38. Tjedan Trudnoće

Pitate li se koju boju očiju će vaša beba imati? Većina beba bijele rase su rođena s tamno plavim očima i njihova prava boja očiju (smeđa, zelena ili plava) se možda neće otkriti tjednima ili čak mjesecima. Većina beba afričke i ​azijske rase obično ima tamno sivu ili smeđu boju očiju nakon rođenja – njihove tamne oči postanu prave smeđe boje ili crne nakon šest mjeseci ili godine dana.

Promjene u vašem životu

Možda ćete se osjećati ogromno i neudobno tijekom ovih zadnjih tjedana. Budite opušteni – ovo će vam možda biti zadnja prilika za neko vrijeme, stoga pogledajte film, pročitajte neku knjigu koja nema nikakve veze s trudnoćom i bebama i provedite vrijeme na koji god način vam je ugodan.

Budite pripremljeni

Ovo je dobro razdoblje za razgovor s doktorom o planu za ublažavanje boli za vrijeme poroda. Što se praktičnih stvari tiče, pobrinite se da znate gdje treba parkirati i koji ulaz u bolnicu koristiti kako bi ste najbrže došli do porodiljnog odjela. Ako već ne znate, pitajte što se dešava kad dođete u bolnicu.

Ako imate drugu djece napravite unaprijed planove za njihovo čuvanje.

Savjeti za 38. tjedan trudnoće


Send this to a friend